Důležité informace

9. 3. 2020

Vážení rodiče,

společně jsme postaveni před situaci, na kterou se budeme snažit Vám být co nejvíce nápomocni. Neváhejte mě v případě potřeby kontaktovat telefonicky (tel. číslo 739 302 036) nebo mailem ( reditel@zszimrovice.cz).

S pozdravem

David Šrom, ředitel

Jak se dostanete k tiskopisu pro zaměstnavatele o uzavření školy?

Rodiče, kteří budou potřebovat tiskopis „Žádost o ošetřovné při péči o dítě do 10 let z důvodu uzavření školského /dětského zařízení (školy)“ si jej mohou vyzvednout a nechat potvrdit v kanceláři ředitele školy ve dnech 11. a 12.3. od 8.00-14.00 hod., následně pak v příštím týdnu.

Potvrzený formulář mohu také zaslat s elektronickým podpisem přes Datové schránky Vašemu zaměstnavateli.

Jak dlouho budou opatření trvat?

O obnovení výuky rozhodne teprve Bezpečnostní rada státu. V současné době nemáme žádné další informace. Taktéž nevíme, jestli podobná opatření se budou vztahovat i na provoz mateřských škol.

Jak budeme zadávat úkoly pro domácí přípravu?

K předávání úkolů pro domácí přípravu budeme využívat tyto webové stránky, úkoly budeme zasílat i přes portál Škola na dlani, případně mailem. Jestliže se k Vám úkoly nebudou dostávat, kontaktujte mě telefonicky. Úkoly budeme dětem zadávat přibližně ve dvoudenních intervalech (pondělí – středa – pátek).

Zvažujeme možnost, že bychom vždy v pátek zadané úkoly kontrolovaly. Pracovní sešity a vyplněné úkoly by se odevzdaly ve škole během dne, přes víkend bychom je opravili a v pondělí je opět vrátili. Tuto možnost ještě budeme konzultovat s Krajskou hygienickou stanici MSK, abychom neporušili žádná nařízení.

Jak je to s obědy v rámci školního stravování?

S uzavřením základní školy došlo také k plošnému ukončení školního stravování pro žáky základní školy.